"Skibet" i Rødding stod sin prøve

AF UFFE SALOMONSEN

"Skibet" stod sin prøve med både fest for 200 Rødding-borgere og gudstjeneste søndag morgen

21. August 2006 12:00RØDDING: Der var salmesang og orgelspil ved det nye kultur- og fritidscenter i Rødding søndag morgen. Her var der friluftsgudstjeneste i "Skibet". Et stort halvtag bygget af rustikke bjælker.

Rødding-borgerne været samlet i "Skibet" under mange af aktiviteterne under årets sommerfest. Søndag var der så gudstjenesten, hvor godt 35 borgerne var mødt frem. Gudstjenesten er efterhånden en tradition under festen.

- Vi har efterhånden holdt gudstjeneste under sommerfesten i 8-10 år. Det er så første gang, vi holder det her i Skibet, og jeg synes, det er dejligt med en alternativ gudstjeneste. Der kom måske også lidt flere end normalt til gudstjenesten, sagde sognepræst Niels Peter Jakobsen efter gudstjenesten, hvor menighedsrådet gav morgenkaffe.


Godt samlingssted

"Skibet" er endnu ikke helt færdigt, men det vil det formentligt være om en måneds tid. I anledning af sommerfesten var der bygget lidt til, og siderne var lukket, så der kunne holdes fest, selv om det regnede.

I det hele taget var erfaringerne i forbindelse med sommerfesten, at "Skibet" er et godt sted at samles under sommerfesten, konstaterede Anette Heidelbach. Hun er sekretær i borgerforeningen, der sammen med Rødding Idrætsforening, havde arrangeret sommerfesten.

- "Skibet" har virkeligt stået sin prøve under sommerfesten. Der kom først tag på sidste weekend, men erfaringen har under festen været, at det er et sted, hvor folk godt kan lide at samles. Jeg synes, der generelt har været flere, end der plejer at komme i festteltet, og jeg tror, det er fordi, at Skibet og det nye kulturcenter er kommet. Der er mere sjæl her end i et telt, og så er det jo vores sted. Det har der også været flere, der har sagt til os, sagde Anette Heidelbach.


200 til fest

"Skibet" blev indtaget allerede onsdag, hvor sommerfesten begyndte. Her var der storskærm under fodboldlandskampen mod Polen.

Da der var bilorienteringsløb onsdag, var det også her, man spiste. Torsdag var der dans for de danseglade i "Skibet", og fredag var der alkoholfrit børne- og ungdomsdiskotek.

Lørdag aften var 200 Rødding-borgere samlet i "Skibet" til den store fest med "Scenen er din" som underholdning.

Det er meningen, at "Skibet" i det daglige bliver et sted, der bliver brugt af børnehaven, dagplejere og alle andre, der har brug for et sted og samles