To kendte præster mødes i Tanzania

karsten karoroAf Niels-Peter Jacobsen, sognepræst

En tidlig lørdag morgen i efterårsferien blev jeg vækket af min telefon. Der var en ny besked på WhatsApp. Inden jeg var helt vågen, var jeg klar over, hvem afsenderen måtte være. For jeg har kun én ven på WhatsApp. Det er pastor Karoro, som er præst for vores venskabsmenighed i Kasheshe i Tanzania. Der var oven i købet to billeder med beskeden. På det ene billede står pastor Karoro ved siden af Karsten Jervad, som tidligere var præst her i Rødding, Løvel og Pederstrup. Det andet billede viser Inge og Karsten Jervad. Sammen med billedet skriver Karoro: Hilsen fra Kasheshe. Denne morgen mødte jeg disse betydningsfulde folk fra jer. Jeg vidste godt, at Karsten og Inge var på tur til Tanzania sammen med en danske rejsegruppe. De havde på forhånd forhørt sig om vores venskabsmenighed, så de kunne kontakte folk derfra, når de var i nærheden. Det lykkedes altså at opnå kontakt.

God vækst i Kasheshe

Kirkeligt set er Kasheshe et meget aktivt sogn med et stort gå-på-mod. Præsten har netop bedt det lokale Karagwe Stift om, at pastoratet bliver delt i to på grund af det stærkt stigende antal kristne. I løbet af 2015 vil de gerne i gang med at bygge en ny og større kirke i hovedsognet, da den gamle er blevet alt for lille. Samtidig forsøger de at færdiggøre tre andre murstenskirker, som er under opbygning. Yderligere tre kirker i pastoratet. skal udskiftes med mere solide bygninger. Derfor skal de aktive kirkefolk i gang med en større murstensproduktion.
Sideløbende med alle de praktiske gøremål er der også gang i kirkens indre liv og vækst. Kirken sørger for skolegang og uddannelse til unge evangelister. De driver adskillige kirkekor og et udbredt søndagsskolearbejde.

Støtte fra Rødding og Løvel

Ved høstgudstjenesterne i Rødding og Løvel er der i de seneste år samlet ind til støtte for kirkerne i Kasheshe. Af de indsamlede midler er der netop afsendt 15.000 kroner, som skal være med til at dække udgifterne til tre elever på Secondary School, to bibelskoleelever, en søndagsskolefestival, et seminar for søndagsskoleledere og forskellige materialer til søndagsskolearbejdet.