På vej til Tanzania

majken davidAf Majken og David Kousholt

Vi er en lille familie, der til september rejser til Tanzania. En tur vi ser meget frem til, med begejstring og kildren i maven. Vores firkløverfamilie tæller Selma på knap 1 år, Carl på 5 år, Majken (29 år) og David (31 år). David arbejder til dagligt som tømrer og Majken er pt. på orlov, men er ellers lærer på en lille friskole. Vi bor i et lille hus i Skals, hvor vi nyder at bo.

Men vi har altid haft en drøm om at rejse ud i verden, ikke kun som turister, men for at være en del af et samfund et andet sted i verden. Samtidig har vi en ide om, at det skulle være efter, vi havde fået børn. For vi mener, at sådan en rejse er en uvurderlig gave til vores børn.

Vi har ikke altid vidst, hvor i verden vi skulle hen, men har efterhånden en håndfuld venner, der har været i Afrika og har været ovenud begejstret for at være der. Så da vores tanker begyndte at kredse om netop dette sted, virkede det så oplagt, da Niels-Peter Jacobsen under en gudstjeneste nævnte Rødding, Løvel og Pederstrups venskabmenighed i Kashehe.

Vi fortalte Niels-Peter om vores drøm om at rejse ud og at Kashehe måske kunne være en mulighed. Så nu, efter mange menneskers involveren og arrangeren, kan vi endelig komme til Tanzania, nærmere bestemt Karagwe.

Vi skal bo på Nkwenda bibelskole, hvor Majken også skal undervise i engelsk. David skal primært arbejde på en håndværkerskole, men vi bliver også begge knyttet til en lille børnehave, hvor vi skiftevis skal være med vores børn.

Vi skal under vores ophold også besøge venskabsmenigheden i Kasheshe, hvilket vi ser meget frem til. Vi glæder os rigtig meget til at skulle ud på denne tur. Vi ser frem til at møde en fremmed kultur, andre værdier og et andet folkefærd og til at blive en del af alt dette. Og så glæder vi os til at fortælle om det, når vi kommer tilbage.

Viborg Kirkeradio har lavet en udsendelse om David og Majken og baggrunden for deres rejse. Hør udsendelsen her