Ny lyd i Rødding og Løvel kirker

lyd
Menighedsrådene i Løvel og Rødding gik sammen om at løse en fælles udfordring: Lydforholdene i de to kirker skulle forbedres. Samtidig ville man gerne have mulighed for at vise billeder og film i kirkerummene. Løvel kirke fik sit anlæg på plads allerede i slutningen af 2017. Rødding måtte vente lidt længere, inden de sidste godkendelser kom i hus. Men nu er også Rødding kirke udstyret med en fint lydanlæg og to projektorer.

I begge kirker er det lykkedes at lave en ret diskret installation. I Løvel kirke er der én højtaler på nordvæggen og en projektor i loftet. Lærredet er skjult bag korbuen og kommer kun ned, når det skal bruges. I Rødding er der to højtalere - den ene på nordvæggen, den anden på sydvæggen. Oppe under loftet er der to projektorer, som viser billeder direkte på væggen ved korbuen. Teknikken skal helst ikke gøre opmærksom på sig selv, men bare tjene til en bedre oplevelse af det, der foregår i kirkerummene.