Dåbsklude - vi har opfanget en ny trend

Af Mette Haugaard, Rødding Menighedsråd

daabsklude
Inger Rasmussen, Jette Giversen, Randi Theunissen og Anna Vestergaard strikker dåbsklude til Rødding. Elly Jensen (ikke på billedet) har produceret en stak til Pederstrup. Løvel kirke kommer også med på den nye trend, så alle børn, der bliver døbt i pastoratet får det særlige minde med fra dåben.

Vi har i menighedsrådene opfanget en ny trend. Flere andre steder i landet er menighedsrådene begyndt at udlevere dåbsklude i forbindelse med barnedåb. En dåbsklud er fin strikket klud, som præsten tørrer barnets hoved med efter dåben, og som hermed er barnets. Dåbskludene bliver strikket med forskellige motiver af nogle af medlemmerne af vores nørkleklub. Der er tale om en hvid klud til både drenge og piger, og vi arbejder i skrivende stund på at finde fine æsker, som kluden udleveres i. Vi håber, at forældre til kommende dåbsbørn vil tage godt imod det nye initiativ.