Den spiselige have ved Løvel kirkegård

Af Birthe Klovborg Therkildsen, Løvel Menighedsråd

Løvel Kirke har i mange år haft et stykke jord bag kirken, ifald kirkegården skulle udvides. Det er der ikke tegn på, at den skal. Flere og flere ønsker en urnenedsættelse.

Menighedsrådet har længe overvejet, om vi skulle tilplante det ubrugte jordstykke, så det kunne blive til gavn og glæde for byene. Da vi og de andre menighedsråd blev opfordret til at plante et træ i anledningen af Lutheråret, kom vi endelig i gang med planen. Vi planter dog mange træer og buske. Alle med spiselige afgrøder.

Arbejdet med at plante går snart i gang, og til næste år bliver der sået græs.

Vi håber, at området bliver et lille fristed, hvor man kan nyde et æble, pære, blomme og alle de andre bær og frugter. Måske plukke solbær til marmelade eller samle val- og hasselnødder til nøddeknækkeren. Og til sommer få sig en kop kaffe eller måske en madpakke, når vi får sat borde og bænke op.