Luther og ligestilling - foredrag i Løvel kirke

pernille

Af Ina Worsøe Andersen, Løvel menighedsråd

I forbindelse med Luther-året indbyder Løvel Menighedsråd til foredraget Luther og ligestilling med Pernille Vigsø Bagge, i Løvel kirke onsdag den 27. september kl. 19.00. Arrangementet er gratis.

Luther og ligestilling - to køn, tusinde kampe og et reformationsjubilæum.

Pernille Vigsø Bagge siger om sit foredrag: Der er nærmest alle tænkelige holdninger til, om Luther, med sit opgør med pavekirke og klostervæsen, satte kvinderne fri eller i bås. Denne aften fortæller jeg, med tråde tilbage til Luther, reformationen og dennes virkningshistorie, om ligestillingskampen gennem tiderne, samt om min egen tid som pige, datter, kvinde, kone, mor, underviser, politiker og præst.

Pernille Vigsø Bagge er tidligere folketingsmedlem og nuværende sognepræst i Løgstør-Aggersborg-Kornum-Løgsted.